• home
 • video
 • pas verschenen

  Kittel: "Niet op volle kracht kunnen sprinten door manoeuvre Cavendish"

  Kittel was duidelijk niet tevreden met het manoeuvre van Cavendish.

  Marcel Kittel raakte vandaag niet verder dan een vijfde plaats in de Ronde van Frankrijk. De sprinter van Etixx-Quick Step was na afloop niet te spreken over de beweging van winnaar Mark Cavendish. "Ik moest echt in de remmen gaan zodat ik zijn achterwiel niet zou raken en we niet ten val zouden komen", foetert de Duitser.

  Mark Cavendish leek Marcel Kittel te hinderen tijdens de sprint, maar mocht zijn ritzege behouden. "Het is niet aan mij om die beslissing te nemen", zegt Kittel. "Maar ik zat in een goede positie op het moment dat ik wil aanzetten in de bocht naar rechts."

  "Cavendish passeert me en gaat helemaal rechts. Ik moest echt in de remmen gaan zodat ik zijn achterwiel niet zou raken en we niet ten val zouden komen. Door dat manoeuvre kan ik niet op volle kracht sprinten."

  Voorlopig blijft de teller van Marcel Kittel in deze Tour op één ritzege (foto) staan. "Ik had de benen vandaag en de goede positie. Als Mark dat manoeuvre niet maakt, rijd ik een andere sprint en ziet mijn resultaat er anders uit."