Ga naar de inhoud

Kessler kraait victorie in tweede rit BeNe Ladies Tour, D'hoore blijft leider

 za 16 juli 2016 16:14
Kessler haalde het in de massasprint.
Nina Kessler (Lensworld-Zannata) heeft de tweede rit in de BeNe Ladies Tour gewonnen. Na een korte rit van amper 75 kilometer haalde de Nederlandse het in de massasprint. Jolien D'hoore, gisteren winnaar van de eerste etappe, behoudt haar leiderstrui.

In en rond het Oost-Vlaamse Sint-Laureins kregen de rensters een miniversie van Parijs-Roubaix voor de wielen geschoven met enkele stevige kasseistroken.

Jolien D'hoore pakte na 24 kilometer enkele bonusseconden in de tussensprint en verstevigde daardoor haar leidersplaats in het klassement.

Esther van Veen, Kellly Van Den Steen en Winanda Spoor probeerden het nog met een uitval op twintig kilometer van de finishlijn, maar kregen nooit een vrijgeleide van het peloton.

Een massasprint was onvermijdelijk en daarin haalde Nina Kessler het voor haar landgenotes Floortje Mackaij en Chanella Stougje. Kelly Druyts was de eerste Belgische op plaats vijf. D'hoore, twaalfde in de rit, blijft leidster.

De winnares van de dag:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.