• home
 • video
 • pas verschenen

  Debusschere: "Opgeven in Tour is mentaal en fysiek zwaar"

  Debusschere was vandaag betrokken bij een val.

  Jens Debusschere kruipt morgen niet meer op het zadel in de Ronde van Frankrijk. De renner van Lotto-Soudal heeft bij een valpartij een barstje in zijn schouderblad opgelopen en stapt uit de Tour.

  Lotto-Soudal kon vandaag tijdens de sprintvoorbereiding niet rekenen op Jens Debusschere. Een van de loodsen van André Greipel kwam tijdens de 14e etappe ten val, samen met Matti Breschel (zie "Lees ook").

  Na de etappe liet Debusschere röntgenfoto's nemen van zijn blessure en zijn vrees werd bewaarheid. Hij heeft een barstje in zijn schouderblad, een snijwonde in zijn knie en een gekneusd hand en moet een streep trekken door zijn Tour.

  "Moeten opgeven in de Tour is zowel mentaal als fysiek zeer zwaar", zegt Debusschere. "Ik had een sanitaire stop gemaakt en nog enkele bidons opgehaald bij de volgwagen toen ik tijdens het terugkeren ten val kwam met onder meer Matti Breschel. Een spijtig ongeval met grote gevolgen."

  "Helaas hebben we de afgelopen twee weken niet kunnen tonen waarvoor we naar hier gekomen waren. Nochtans voelde ik me conditioneel in orde. Nu zal het er op aan komen om te herstellen en dan te focussen op het najaar, een periode waarin ik traditioneel goed presteer.”