• home
 • video
 • pas verschenen

  D'hoore wint ook de tijdrit in de BeNe Ladies Tour

  Voor D'hoore (archief) is het de tweede ritzege in de BeNe Ladies Tour.

  Jolien D'hoore heeft de tijdrit in de BeNe Ladies Tour gewonnen. De kopvrouw van Wiggle-High 5 legde de 9,4 kilometer lange tijdrit af in 12'50"13 en deed daarmee veertien seconden beter dan Floortje Mackaij. D'hoore verstevigt door haar tweede ritzege ook haar leidersplaats in het klassement.

  D'hoore deelde haar race tegen de klok perfect in en dook uiteindelijk als enige onder de dertien minuten.

  Door haar tweede zege in evenveel dagen verstevigt ze uiteraard ook haar leidersplaats in het klassement. Ze telt in de stand 26 seconden voorsprong op de Nederlandse Floortje Mackaij en lijkt de eindzege op zak te hebben.

  Morgen valt het doek over de derde editie van de BeNe Ladies Tour. Dan staat een rit over 112.2 kilometer in en rond Zelzate op het programma.

  D'hoore: "Ik heb mijn frustratie er volledig uitgeschud"

  "Ik zat met wat frustraties na de korte rit in lijn", zei D'hoore. "Er was een vlucht met drie rensters en wij moesten alle zeilen bijzetten om die aanval ongedaan te maken. Ik diende een heel pak werk te verrichten en daardoor had ik niet voldoende kracht meer in de benen voor de massasprint."

  "Die frustratie schudde ik er volledig uit tijdens de tijdrit. Ik draaide na de start meteen het gashendel open. Ik wilde mijn uitstekende conditie nog eens tonen. Morgen wordt alvast geen gemakkelijke dag, want ik zal tal van aanvallen moeten afslaan."