• home
 • video
 • pas verschenen

  Conte debuteert met nederlaag als Chelsea-trainer

  Antonio Conte tijdens zijn eerste wedstrijd als Chelsea-manager.

  Antonio Conte heeft het goede voorbeeld van José Mourinho bij Manchester United niet gevolgd. De Italiaanse coach verloor zijn eerste wedstrijd als trainer van Chelsea bij Rapid Wenen met 2-0. De drie Rode Duivels van Chelsea waren er nog niet bij.

  De wedstrijd tussen Chelsea en Rapid stond in het teken van de opening van het gloednieuwe stadion van Rapid Wenen, dat plaats biedt aan iets meer dan 28.000 toeschouwers.

  Antonio Conte, die pas twee dagen geleden werd voorgesteld als manager van Chelsea, stuurde een ploeg zonder EK-gangers het veld op. Thibaut Courtois, Eden Hazard en Michy Batshuayi, de drie Chelsea-Belgen genieten nog van hun vakantie.

  De thuisploeg begon heel gretig aan de wedstrijd en na amper acht minuten werd die drang naar voren al beloond. Joelinton knalde de 1-0 vanuit een scherpe hoek voorbij Chelsea-doelman Begovic.

  Chelsea nam over en voetbalde flink wat kansen bij elkaar. Toch was het Rapid dat nog een tweede keer kon scoren. Torni duwde van dichtbij de 2-0-eindstand in doel. Geen geslaagd debuut dus voor Conte.

  Conte had het na de wedstrijd over nieuwe aanwinst N'Golo Kanté