• home
 • video
 • pas verschenen

  Chanot ruilt Kortrijk in voor New York City

  Chanot werd vanmiddag voorgesteld in New York.

  De Luxemburger Maxime Chanot is de volgende verdediger die de deur achter zich dicht slaat bij KV Kortrijk. Chanot trekt naar New York City, waar hij ploegmaat wordt van Frank Lampard en Andrea Pirlo en Patrick Vieira als coach krijgt.

  De 26-jarige Chanot slaagde voor de medische tests van het Amerikaanse team in Manchester, bij zusterclub Manchester City.

  "Het is een understatement dat ik blij ben voor New York te spelen", vertel Chanot op de site van New York City. "Ik ga mijn best doen, zodat de inwoners van New York fier kunnen zijn op hun team. In mijn carrière speelde ik al in Frankrijk, Engeland en België. Dit was het perfecte tijdstip voor een nieuwe stap in mijn carrière."

  De duelkrachtige verdediger kijkt er naar uit onder Patrick Vieira te spelen. "Het werd mijn droom profvoetballer te worden na de WK-zege van Frankrijk in 1998. Ik was erg onder de indruk van dat team en van Patrick Vieira."

  Chanot kreeg zijn opleiding in Frankrijk bij Nancy en Stade Reims, alvorens, via onder meer Sheffield United en Le Mans, in België te belanden bij Woluwe en Beerschot. De afgelopen drie seizoenen verdedigde de 20-voudig Luxemburgs international de kleuren van KV Kortrijk.

  Chanot is na het vertrek van Poulain (naar Club Brugge tijdens de winterstop), Marusic en Tomasevic (beiden Oostende) al de vierde steunpilaar achteraan die Kortrijk in korte tijd verlaat.

  Tweets: