• home
 • video
 • pas verschenen

  Zikavirus houdt nu ook Milos Raonic weg uit Rio

  Milos Raonic wordt vervangen door Vasek Pospisil.

  Geen Milos Raonic op het olympisch tennistoernooi. De Canadees wil zichzelf niet blootstellen aan de gevaren van het zikavirus.

  "Het is met een zwaar gemoed dat ik mijn forfait voor Rio aankondig", zegt de verliezende finalist van Wimbledon. "Na veel gesprekken met mijn familie en mijn coach neem ik deze beslissing omwille van verschillende gezondheidsredenen, waaronder het zikavirus."

  Raonic is de zoveelste in het rijtje topsporters dat past voor Rio door het zikavirus. Onder meer wielrenner Tejay van Garderen en golfers Justin Day, Dustin Johnson, Jordan Spieth en Rory Mcllroy gingen hem voor.

  Ook Simona Halep heeft ondertussen afgezegd voor de Spelen. De Roemeense nummer vijf uit het vrouwentennis zal dus niet aanwezig zijn in Rio. "Het spijt me dat ik moet aankondigen dat ik beslist heb om niet deel te nemen aan de Olympische Spelen in Rio. De reden van mijn beslissing is dat ik geen gevaar wil lopen voor het zikavirus", schrijft de 24-jarige tennisspeelster op haar Facebook-pagina.