• home
 • video
 • pas verschenen

  Tour-baas Prudhomme: "De Tour gaat voort, in een sobere sfeer"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Ook de organisatie van de Ronde van Frankrijk staat stil bij de gebeurtenissen in Nice. Na overleg met de autoriteiten heeft ASO beslist om de tijdrit van vandaag niet te schrappen. "We mogen niet toegeven aan de druk van die mensen die willen dat we onze levenswijze veranderen."

  "Vandaag is een dag van rouw voor Frankrijk en voor de Tour de France", verklaarde Tour-baas Christian Prudhomme vanochtend bij de start van de tijdrit in Bourg-Saint-Andéol.

  "We kennen Nice zeer goed, want elk jaar organiseren we in maart Parijs-Nice. We hebben vanochtend een crisisvergadering gehad met de betrokken diensten en hebben beslist om de tijdrit niet te annuleren."

  Vanochtend werd er voor het vertrek van de eerste renner al een minuut stilte gehouden. "Dat zal ook na de rit gebeuren: de dragers van de truien en de ritwinnaar zullen samen op het podium een minuut stilte houden."

  "We willen dat het een waardige dag wordt, als eerbetoon aan de slachtoffers. We denken aan de families van de slachtoffers en betuigen ons medeleven aan iedereen die geraakt is."

  "We hebben ons vragen gesteld, maar we menen dat, in samenspraak met de autoriteiten, de koers moet doorgaan. En dat we niet mogen toegeven aan de druk van de mensen die willen dat we onze levenswijze veranderen. De Tour gaat voort, in een sobere sfeer."