• home
 • video
 • pas verschenen

  Theuns: "Erg ontgoocheld dat ik moet opgeven"

  Theuns moet de strijd staken.

  De eerste Ronde van Frankrijk van Edward Theuns (Trek-Segafredo) zit er vroegtijdig op. Theuns kwam in de tijdrit ten val en heeft moeten opgeven.

  Enkele Belgische renners die hun tijdrit al hadden afgewerkt, lieten weten dat de tijdrit door de sterke wind zeer gevaarlijk is. Met Edward Theuns heeft de eerste individuele chrono in deze Tour dan ook een slachtoffer geëist.

  Theuns, die zijn Tour-debuut maakte, kwam op 15 kilometer van de aankomst ten val en is afgevoerd naar het ziekenhuis. De 25-jarige Theuns werd twee keer vijfde en één keer achtste in drie sprintersritten.

  Theuns houdt aan zijn zware valpartij een gebroken ruggenwervel over. De breuk is niet stabiel en daarom moet hij ook geopereerd worden. Hoelang de renner buiten strijd zal zijn is nog niet duidelijk.

  Theuns: "Jammer dat ik zo de Tour moet verlaten"

  Theuns heeft ondertussen ook zelf kunnen reageren vanuit het ziekenhuis en steekt zijn ontgoocheling niet weg. De renner was nochtans goed begonnen aan de tijdrit. "Ik hield een goed tempo aan en mijn benen waren in orde. Ik was van plan om op het eind van de tijdrit wat meer gas terug te nemen omdat ik stevig trapte in het begin van de chrono."

  "In een bocht in de afdaling, rond kilometer 23, pakte de wind mijn wiel en ik moest een beetje corrigeren en reed van de baan. Ik dacht dat het wel in orde zou komen, maar toen raakte ik een boomstronk langs de kant van de weg en tuimelde ik over mijn fiets en belandde hard tegen de grond. Ik wist meteen dat mijn Tour voorbij was en dat mijn rug niet in orde was."

  Theuns ligt nu in het ziekenhuis van Aubenas, maar waar en wanneer hij geopereerd zal worden is nog niet duidelijk. "Ik ben zeer ontgoocheld dat ik zo uit de Tour moet stappen. Ik voelde me goed, de benen draaiden goed rond en dan komt daar opeens een einde aan. De pijn valt mee op dit moment, maar ik mag mijn lichaam niet bewegen en dat is niet meteen comfortabel." De renner liet ook nog weten toch wat zenuwachtig te zijn voor de operatie.

  De vriendin van Theuns zoekt en vindt een lift naar het ziekenhuis

  Theuns had ook nog een boodschap vanuit het ziekenhuis