• home
 • video
 • pas verschenen

  Sportwereld in rouw na aanslag in Nice: "De nachtmerrie duurt voort"

  Onder meer Laurent Ciman bidt voor Nice.

  Via Twitter stroomt een regen van meelevende reacties binnen na de dodelijke aanslag in Nice. Onder meer Bauke Mollema en Rode Duivels Michy Batshuayi en Laurent Ciman konden gisterenavond de slaap niet vatten. Of de Tour-etappe van vandaag gewoon doorgaat, is nog niet bekend.

  Gisterenavond is een vrachtwagen ingereden op een mensenmassa op de Promenade des Anglais in de Zuid-Franse stad Nice. Er zijn al 84 dodelijke slachtoffers geteld.

  Vanuit het Tour-peloton kwam één van de eerste steunbetuigingen van Bauke Mollema, momenteel vierde in de algemene stand: "Ik kon nog niet slapen en nu lees ik iets belangrijkers dan de Tour. Mijn gedachten zijn bij de mensen van Nice. Verdomde gekke wereld!"

  Ook Rode Duivels Laurent Ciman en Michy Batshuayi bidden voor de slachtoffers van de aanval. "Hier heb ik geen woorden voor", aldus Batshuayi.

  In de Tour de France wordt vandaag normaal een tijdrit gereden van Bourg-Saint-Andéol naar Caverne du Pont d'Arc, op zo'n 300 kilometer van Nice. De Tour-directie staat de komende uren een moeilijke beslissing te wachten.

  De wielerwereld betuigt zijn steun:

  Ook de voetbalwereld is in rouw gedompeld: