• home
 • video
 • pas verschenen

  Gent trekt naar Roemenië in 3e voorronde EL, Genk naar Zweden of Ierland

  Genk verdedigt donderdag eerst nog een 2-0-voorsprong tegen Podgorica.

  In de derde voorronde van de Europa League treft AA Gent het Roemeense Viitorul Constanta. Als Genk zich donderdag in de return van de tweede voorronde niet laat verrassen door Podgorica, komt het uit tegen het Zweedse Häcken of het Ierse Cork City.

  AA Gent mocht vorig seizoen nog onder meer Wolfsburg, Valencia en Zenit partij geven in de Champions League, maar nu moet het zich via de voorrondes naar de Europa League worstelen.

  Tegenstander Viitorul Constanta (waar het Roemeense boegbeeld Gheorghe Hagi zowel trainer als voorzitter is) eindigde afgelopen seizoen pas vijfde in de Roemeense competitie, maar mag door Europese schorsingen voor Cluj en Dinamo Boekarest toch van Europa proeven.

  Als Racing Genk op zijn beurt donderdag de 2-0-voorsprong uit de heenmatch in de tweede voorronde tegen Podgorica niet uit handen geeft, bekampt het de winnaar van het duel tussen de Zweedse bekerwinnaar BK Häcken en de Ierse vicekampioen Cork City.

  Zowel Gent als Genk spelen op 28 juli eerst thuis, een week later volgt de terugwedstrijd. Standard, het derde Belgische team in de Europa League, is rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase.