• home
 • video
 • pas verschenen

  Ervaren Jarolim moet Tsjechië naar WK in Rusland loodsen

  Karel Jarolim tekent een contract van twee jaar.

  Tsjechië heeft zijn lot in de handen van Karel Jarolim gelegd. De 59-jarige Tsjech volgt Pavel Vrba op als bondscoach en moet de nationale ploeg aan een WK-ticket helpen.

  Tsjechië kon de verwachtingen niet inlossen op het EK in Frankrijk en eindigde als laatste in groep D met één punt. Bondscoach Vrba besloot zelf op te stappen, vooral omdat er een contract bij het Russische Anzji Machatsjkala klaar lag.

  Jarolim was de favoriet om in zijn voetsporen te treden. De coach deed vooral ervaring op bij Slovaakse en Tsjechische ploegen, maar ook in Saoedi-Arabië en Abu Dhabi. Hij tekent een contract van twee jaar met de optie op twee extra jaren.

  "Zijn eerste opdracht is een team bouwen dat zich kan kwalificeren voor het WK 2018", klinkt het bij de Tsjechische bond.