• home
 • video
 • pas verschenen

  Eddy Planckaert: "Cavendish mag blij zijn dat ik niet meer koers"

  Eddy Planckaert en Ine Beyen waren te gast in Vive le Vélo.

  Vive le Vélo streek gisteren neer in Flassan, aan de voet van de Mont Ventoux. Ine Beyen zag samen met Eddy Planckaert hoe haar echtgenoot Serge Pauwels, in het gezelschap van ritwinnaar Thomas De Gendt, een spectaculair nummertje opvoerde.

  "Laat u volledig gaan op de Ventoux"

  Voor aanvang van de rit wensten Ine Beyen en Eddy Planckaert Serge Pauwels succes. "Laat u volledig gaan op de Ventoux", sprak Planckaert profetische woorden, om er met een kwinkslag het volgende aan toe te voegen: "En zeg maar tegen Cavendish dat hij blij mag zijn dat ik niet meer koers."

  Serge Pauwels leek zich meer te bekommeren om zijn dochtertje Odile dan om Planckaerts aanmanende woorden. "Heeft Odile speciale kleertjes aan?" wilde de Dimension Data-renner graag weten.

  Video player inladen ...

  Thomas De Gendt: "Kijk dagelijks naar bandje voor Stig"

  Ritwinnaar, opnieuw drager van de bolletjestrui en "prix de la combativité": Thomas De Gendt mocht gisteren drie keer het podium op. Zowel Sammy Neyrinck als Maarten Vangramberen nodigden de tweede Belgische ritwinnaar in deze Tour uit voor een gesprek.

  "In eerste instantie was ik niet van plan om aan te vallen", klinkt De Gendt. "Of ik de bolletjestrui tot in Parijs zal dragen? Ik heb maar negen punten voorsprong en er zijn nog veel punten te verdienen. De volgende dagen probeer ik nog een paar keer mee te zijn in de vlucht. We zien wel dag per dag."

  De Gendt droeg zijn zege meteen na de aankomst op aan zijn ploegmaat Stig Broeckx, die nog steeds voor zijn leven vecht. "Ik kijk dagelijks naar mijn bandje voor Stig. Deze zege is voor hem, zijn familie en zijn vriendin. We putten er een beetje moed uit, zijn strijd is zoveel moeilijker dan die van ons. Fight for Stig!"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...

  "Opgepast! De Tour de France is op pensioen"

  Tour Touristique zocht met de gepassioneerde Lino Lazzerini een man op "die eerder kon fietsen dan stappen". Aan de voet van de mythische Mont Ventoux baat hij een wielermuseum uit.

  Video player inladen ...

  Bekijk hieronder de volledige aflevering van Vive le Vélo:

  Video player inladen ...