• home
 • video
 • pas verschenen

  D'hoore wint openingsrit Ladies Tour en is eerste leidster

  D'Hoore (archieffoto) wint net als vorig jaar de openingsrit.

  Jolien D'hoore heeft de eerste rit van de BeNe Ladies Tour gewonnen. Ze haalde het in een sprint van een ruime kopgroep. Uiteraard is D'hoore ook de eerste leidster.

  De eerste etappe had als start-en aankomstplaats Philippine in Nederland. Ook in Nederland speelde de wind een belangrijke rol. Nog voor de eerste kasseistrook brak het peloton in waaiers. Vooraan vormde zich een kopgroep van 38 rensters. 

  Ondanks verschillende aanvalspogingen vooraan raakte niemand meer weg uit de kopgroep. Een ideaal scenario voor D'hoore, die in de sprint iedereen achter zich liet.

  "Het was niet simpel om alles onder controle te houden", zei D'hoore. " In volle finale volgde de ene uitval de andere op. Zo moesten Chloe en ikzelf steeds aan de bak en gingen we dan ook maar aanvallen. Dat kostte natuurlijk krachten maar ik had in de eindsprint nog wel wat over. Deze zege geeft vertrouwen voor wat moet komen in Rio de Janeiro."

  Morgen staat in Sint-Laureins een tweeluik op het programma. Eerst is er een korte rit in lijn van 76 kilometer. In de late namiddag staat er een individuele tijdrit van 9,6 kilometer op het programma.