• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische renners in de Tour: "We denken toch aan de rit naar Parijs"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Ook de Belgische renners in de Ronde van Frankrijk reageren aangeslagen na de gebeurtenissen van gisterenavond in Nice. Zitten zij met angst op hun fiets? "Je mag er niet aan denken, maar ik hoop dat er in Parijs niets zal gebeuren", zegt Sep Vanmarcke.

  "Het is jammer dat we zo'n aanslag niet meer verrassend kunnen noemen", zucht Sep Vanmarcke (LottoNL-Jumbo). "Het is de zoveelste schok waar iedereen bang van wordt."

  "Je denkt: in Parijs is het ook gevaarlijk, moet mijn vrouw op de slotdag wel komen?"

  "Nu zit ik echt niet bij de koers. Ik moet gelukkig gewoon binnen tijd komen, maar het is lastig om je te focussen."

  "Of ik met angst op de fiets zit? Daar mag je niet aan denken. Ik denk soms wel aan de rit naar Parijs en hoop dat er niets zal gebeuren."

  "Je bent nergens meer zeker. Het sluipt altijd dichterbij. Dat is beangstigend."

  Belgische ploegen: "Je mag het niet vanzelfsprekend vinden"

  • Marc Sergeant (ploegmanager Lotto-Soudal): "Of er angst is bij de renners? Dat hoor je wel eens op de ploegbus: zou dat niet in Parijs kunnen gebeuren? Ik zal niet zeggen dat de renners er erg mee bezig zijn, maar ze zijn er wel mee bezig."
  • Tom Steels (ploegleider Etixx-Quick Step): "De renners zullen vandaag alles geven en wij zullen hen ondersteunen. Alles gaat altijd door, maar dat wil niet zeggen dat je er niet meer bij hoeft stil te staan. Je mag zoiets niet vanzelfsprekend vinden. In Parijs zullen vele renners er zeker aan denken."

  Van Avermaet: "Mijn vriendin komt niet naar Parijs"

  "Iedereen is weer geschokt", vertelde Greg Van Avermaet (BMC) vanochtend voor de start van de tijdrit. "Het was het eerste gespreksonderwerp aan tafel."

  "Je vraagt je dan af of de Tour maatregelen zal nemen en of er nog gestart kan worden, maar blijkbaar gaat de koers door."

  "Of we met angst koersen? Je weet dat zoiets kan gebeuren. Dit is een groot evenement met veel toeschouwers, maar ik denk niet dat we moeten binnenblijven."

  Bij BMC heerste er ook paniek na de gebeurtenissen in Nice. "Veel ploegmaats wonen in Nice of Monaco. Ze vreesden dat er misschien vrienden bij betrokken waren."

  Wat met de slotrit naar Parijs? "Mijn vriendin Ellen wilde sowieso niet komen, dat had ze voor de aanslagen al beslist. Maar er zullen extra maatregelen genomen worden en dat zal nodig zijn."