• home
 • video
 • pas verschenen

  Bakelants na val op de Ventoux: "Veiligheid is niet gegarandeerd"

  Bakelants baalt na een nieuwe valpartij.

  Jan Bakelants (AG2R) kwam gisteren op weg naar Chalet Reynard ten val na een incident met een toeschouwer. "Het is gewoon jammer dat zoiets voortdurend gebeurt en er altijd met de zachte hand wordt overgegaan."

  Bakelants werd donderdag het slachtoffer van een valpartij door een supporter die met zijn vlag stond te zwaaien. "Daar ben ik nog steeds niet over te spreken", zei hij na de tijdrit.

  "Ik vind de veiligheid in deze Tour niet gegarandeerd, het is echt ondermaats. Wat me gisteren is overkomen, is beneden alle peil. Er zijn ook geen excuses gekomen van ASO en ook niet van die idioot die me dat heeft aangedaan."

  "Ik heb meteen gezegd dat ik de gegevens wou van de man, die dronken was, maar de ploeg is daar laks in geweest en heeft die niet gevraagd. Want ik zou daar eigenlijk meteen mee naar de rechtbank willen gaan en zou die gast een proces willen aandoen."

  "We laten het altijd over ons komen, vaak omdat we de tijd niet hebben om te stoppen tijdens de koers. Ik had die tijd wel gisteren omdat ik al tegen de grond lag en omdat het me niet uitmaakt of ik een kwartier of 20 minuten zou verliezen."

  "Het is gewoon jammer dat dit voortdurend gebeurt en er altijd met de zachte hand wordt overgegaan. ASO is gewoon laks geweest. In plaats van een onderzoek te doen naar motoren in de fiets, zouden ze beter het publiek wat meer in toom houden."

  Maandag naar huis? "We wachten nog op één akkoord"

  Jan Bakelants zal wellicht de Tour even verlaten om op de rustdag zijn pasgeboren dochtertje Julia en zijn partner Daphne te bezoeken. Maandagavond zou hij op het vliegtuig naar België stappen en op dinsdag terugkeren voor de rit van woensdag.

  "We wachten nog op één akkoord, van de medische staf", legde hij uit na de tijdrit. "Voor de rest gaat iedereen akkoord, zoals ASO. Maar de medische weet-ik-veel-wat van de dopingcontrole moet nog akkoord gaan."

  "Het zou bizar zijn als dat niet in orde komt. Dat zou van weinig menselijkheid getuigen. Ik denk dat er momenteel grotere problemen zijn dan iemand die naar huis gaat om zijn pasgeboren dochter te bezoeken."