• home
 • video
 • pas verschenen

  "We zoeken een ervaren coach met resultaten in internationaal topvoetbal"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Chris Van Puyvelde, technisch directeur van de KBVB, heeft meer uitleg gegeven bij de zoektocht naar een opvolger voor Marc Wilmots. "De komende twee weken ontvangen we de kandidaturen. Daarna volgen gesprekken, maar dat moet in een gezamenlijke en open sfeer gebeuren, waarin alleen de vooruitgang van het Belgische voetbal telt."

  "Er komt een open kandidatuur in de belangrijkste talen", legt Chris Van Puyvelde uit. "In het profiel van de toekomstige bondscoach zitten enkele belangrijke punten."

  "Het moet een ervaren coach zijn die resultaten heeft neergezet in het internationale topvoetbal. Het voetbal verandert bovendien elke dag. Fernando Santos heeft het EK met Portugal gewonnen: hij heeft bewezen dat op het internationale niveau het tactische aspect heel belangrijk is."

  "Flexibiliteit is een ander punt. Als er gespeeld wordt, moet je je elke keer kunnen aanpassen. Je moet tactische flexibiliteit hebben, want het voetbal verandert elke dag."

  "Het moet ook een coach zijn die de high performance context kan beheersen. Deze generatie is het gewoon om bij hun ploegen in zulke omstandigheden te spelen. De volgende coach moet kunnen omgaan met een groep professionele spelers."

  "Ze kunnen en willen ook autonome beslissingen nemen. In de benadering naar de spelers zal een duidelijke hand dus zeer sterk nodig zijn. De communicatie moet ook zeer open zijn en de bondscoach moet kunnen werken in een vaste structuur."

  "De gesprekken moeten in een gezamenlijke en open sfeer gebeuren"

  "De komende 14 dagen kunnen de kandidaturen binnenkomen. Begin augustus zullen we de kandidaturen bekijken en na een selectie kunnen we gesprekken voeren met de coaches", legt Van Puyvelde uit.

  "De gesprekken moeten in een gezamenlijke en open sfeer gebeuren, waarin alleen de vooruitgang van het Belgische voetbal telt."

  "We hebben in België veel kwaliteiten. Die moeten we gebruiken. België is veel te klein om niet samen te werken. Maar we moeten een groep vormen die met de KBVB vooruit wil. Dat is een van de zaken waar we in de toekomst heel veel aandacht aan zullen besteden."