• home
 • video
 • pas verschenen

  Tour-baas Prudhomme: "Onmogelijk om alle afsluitingen naar beneden te halen"

  Prudhomme verklaart de afwezigheid van afsluitingen in de slotkilometer.

  Christian Prudhomme (55) heeft in een statement teruggeblikt op de turbulente passage op de Mont Ventoux. Daarin wees de Tour-organisator naar de omstandigheden rond de aankomstzone. "In een uitzonderlijke situatie hebben we uitzonderlijke beslissingen moeten nemen."

  De Mont Ventoux heeft de Tour-organisatie serieus op de proef gesteld. Gisteren was de Tour nog verplicht de aankomst te verleggen naar Chalet Reynard en vandaag was er uiteraard het motor-incident op een dikke kilometer van de aankomst.

  Tour-baas Christian Prudhomme reageert: "De beslissing om de aankomst in Chalet Reynard te leggen, was de enige juiste. Vanmiddag werden op de top windstoten gemeten tot 130 kilometer per uur en het was voor ons onmogelijk om ook nog eens alle afsluitingen naar beneden te halen."

  "Ook de andere afsluitingen rond Chalet Reynard zijn door de wind omver gevallen en plots was die grote massa toeschouwers daar. Die enorme toestroom heeft voor uitzonderlijke omstandigheden gezorgd."

  Prudhomme wou de schuld daarmee wel niet bij de toeschouwers zelf leggen. "Voor zover ik weet moest een tv-motor plots stoppen. Er komt zeker een onderzoek naar wat gebeurd is." 

  Over het boe-geroep naar Froome: "Mensen gaan moeilijk om met dominantie"

  Prudhomme sprak zich ook uit over de houding van sommige supporters tegenover Chris Froome. "Ik had gehoopt dat zijn aanval in de afzink van de Peyresourde en zijn etappe van gisteren de mentaliteit wat zou veranderen. Maar blijkbaar is het moeilijk om te gaan met de dominantie van een kampioen."

  "Ik blijf wel herhalen dat de wielrennerij een schitterend publiek heeft, helaas zijn er enkelen die de boel verzieken."