• home
 • video
 • pas verschenen

  Tinkov neemt woorden terug over Cavendish: "Dat de sterkste groen moge winnen"

  Oleg Tinkov omhelst de twee groenetruikanshebbers in Montpellier.

  Mark Cavendish heeft Oleg Tinkov gisteren teruggefloten, nadat de excentrieke Rus aan Sporza gezegd had dat de Brit aan de volgauto over de bergen is geraakt. Tinkov gaf toe dat hij fout was. "Mark legde me de situatie uit en ik begrijp dat ik verkeerd was", zette de teameigenaar van Peter Sagan op Instagram.

  De strijd om de groene trui in deze Tour gaat tussen Sagan en Cavendish. Na de waaierrit van gisteren en het huzarenstukje van Sagan sprak Tinkov van gerechtigheid: "Sagan verdient het groen, want er circuleren foto's dat Cavendish in de bergen aan de volgauto hing. Zo haalde hij de tijdslimiet."

  Dat liet Cavendish niet over zich heen gaan. De snelle man van Dimension Data zocht Tinkov op in zijn hotel in Montpellier om hem zijn versie van de feiten te geven.

  Na hun ontmoeting klonk Tinkov schuldbewust: "Ik had vandaag een gesprek met een icoon van het wielrennen en van mijzelf, nadat ik aan Sporza had gezegd dat hij aan de auto hing. Hij legde me de situatie uit en ik begreep dat ik verkeerd was."

  Waarop hij de strijd voor groen weer open verklaarde: "Dat de sterkste de groene trui moge winnen. Go, guys!" Waarna hij op de foto ging met de twee kampioenen.