• home
 • video
 • pas verschenen

  Sagan: "Als ik goud win in het mountainbike in Rio, stop ik misschien"

  Peter Sagan: "Samen eten met ploegmaats is beste moment van de dag"

  Peter Sagan, tweevoudig ritwinnaar en groene truidrager in deze Tour, schoof gisterenavond aan tafel bij Maarten Vangramberen. Een grap en een grol waren traditiegetrouw niet ver weg. Ook analisten Tomas Van Den Spiegel en Mart Smeets haalden de loftrompet boven.

  Een gesprek met Peter Sagan levert steevast enkele leuke uitspraken op. Dat mocht Maarten Vangramberen gisteren aan den lijve ondervinden.

  Zo kwamen we te weten dat Sagan in eenzelfde Cadillac Eldorado rijdt als Elvis Presley, dat zijn beste moment van de dag het avondmaal met zijn ploegmaats is én dat de Slovaak in het peloton graag plezier maakt met Chris Froome.

  De wereldkampioen blikte ook al vooruit naar de Olympische Spelen, waar hij deelneemt aan het mountainbike. "Als ik daar goud win, is het misschien een mooi moment om te stoppen met fietsen", lacht Sagan met een kwinkslag. "We zullen wel zien. De wegrit is een parcours voor echte klimmers."

  "Een medaille halen in het mountainbike wordt heel moeilijk. Ik ga gewoon mijn best doen. Ik wil mij nog eens amuseren zoals toen ik jong was."

  Bekijk hier het fragment met Peter "Elvis" Sagan:

  Video player inladen ...

  Smeets: "Sagan heeft zichzelf vroeger helemaal "oeteltoetel" gezopen"

  Vive le Vélo-gasten Mart Smeets en Tomas Van Den Spiegel bogen zich over de metamorfose van Sagan: van underachiever tot veelwinnaar.

  Volgens Van Den Spiegel is het beeld beginnen keren sinds de Tour van vorig jaar. "Toen was Sagan even sterk, maar reeg hij de tweede plaatsen aan elkaar.  Er werd gezegd dat hij graag een glas wodka dronk, maar plots is dat allemaal gekeerd. Hij is misschien wel de beste renner van de laatste tien jaar."

  Mart Smeets verdenkt ook Sagans vrouw ervan een positieve invloed te hebben op zijn prestaties: "Hij heeft het fysieke nu ontdekt. Vroeger heeft hij zichzelf dagenlang helemaal "oeteltoetel" gezopen. Hij zoop iedereen onder tafel en dan ging hij slapen. Hij kan geen dingen doen met de rem erop, wel alles aan honderd procent. Zijn vrouw heeft toen gezegd: "Als je een zuiper wordt, vergeet dan maar je sport"."

  Video player inladen ...