• home
 • video
 • pas verschenen

  Pauwels: "Ik neem vrede met mijn tweede plaats en gun het De Gendt"

  Pauwels eindigde op de meest ondankbare plaats.

  Serge Pauwels (Dimension Data) kon ei zo na zijn mooiste overwinning uit zijn carrière boeken, maar moest de prestigieuze ritzege op de Mont Ventoux aan Thomas De Gendt laten. "Ik wou De Gendt kwijtspelen, want ik wist dat hij gevaarlijk is op zulke aankomsten. Maar hij heeft verdiend gewonnen", zegt Pauwels.

  "Ik denk niet dat ik fouten heb gemaakt", begon Serge Pauwels zijn analyse. "Ik voelde me heel goed en was bij de sterkste renners voorin. Maar één factor speelde mee: de tegenwind in het bos."

  "Dat De Gendt mij en Navarro moest laten gaan, was een goeie zaak. Ik wou De Gendt kwijtspelen, want ik weet dat hij gevaarlijk is op zulke aankomsten."

  "Maar Navarro wou niet overnemen, waardoor ik verplicht was om op kop te rijden, met de wind in ons gezicht. Dat was ook niet ideaal, want Navarro kon profiteren. En op die manier kon De Gendt terugkomen."

  "Thomas had het sterkste eindschot. Ik gun het hem, want hij is een toffe gast en is een supergoede renner. Hij heeft verdiend gewonnen."

  "Waarom ik koers? Dat is voor zulke dagen"

  Pauwels pakte zijn "nederlaag" nuchter en sportief op. "Als mensen me vragen waarom ik koers, dan is het voor zulke dagen: voorop rijden op een col in de Tour met een mensenmassa."

  "Dat drijft me. Het had mooier kunnen zijn, maar ik neem er vrede mee omdat ik alles gedaan heb wat ik kon doen."