• home
 • video
 • pas verschenen

  Paris Saint-Germain haalt Patrick Kluivert in huis

  Patrick Kluivert wordt het uithangbord van PSG in het buitenland.

  Patrick Kluivert wordt directeur voetbal bij de Franse kampioen Paris-Saint Germain, de nieuwe club van Rode Duivel Thomas Meunier. "Deze geweldige uitdaging kon ik niet weigeren", reageert de oud-aanvaller van onder meer Oranje, Milan en Ajax.

  Patrick Kluivert krijgt een stevig takenpakket in Parijs. De 40-jarige Nederlander moet de nationale en internationale ontwikkeling van PSG in goede banen leiden. Hij wordt belast met het aan- en verkoopbeleid, de voetbalschool en hij zal namens de club optreden in contacten met andere topclubs en topspelers in de wereld.

  "Toen mij werd duidelijk gemaakt om welke functie het binnen PSG ging, kon ik deze geweldige uitdaging niet weigeren", reageert Kluivert bij De Telegraaf.

  Komend seizoen zou hij eigenlijk het A1-jeugdtteam van Ajax gaan leiden. "Ik vond het ontzettend lastig toen ik hoorde dat PSG mij wilde hebben, want mijn focus was gericht op het trainen van de talenten van Ajax onder 19. En mijn hart ligt hier, bij Ajax."

  Ajax: "Konden hem kans niet ontnemen"

  "Aan de ene kant is het een aderlating en het verraste ons enorm toen hij hiermee kwam. Maar zowel binnen de directie als het technisch hart zagen wij ook wel in dat we hem deze kans niet konden ontnemen", vertelt Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax.