• home
 • video
 • pas verschenen

  Papa Jan Bakelants: "Daphne zei meteen dat ik in de Tour moest blijven"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Het was gisteren een bijzonder emotionele dag voor Jan Bakelants: na de etappe met aankomst in Montpellier vernam de AG2R-renner dat hij papa geworden is van een dochter, Julia. "Misschien trek ik op de tweede rustdag naar België om mijn dochtertje te zien", vertelde Bakelants voor de start van de 12e etappe aan Sporza.

  "Voor de start van de etappe gisteren werd het duidelijk dat Daphne tijdens de rit zou bevallen, wellicht rond 18u. Maar het is allemaal veel sneller gegaan. Rond 14.15u was Julia geboren", legt Bakelants uit.

  Werd Bakelants tijdens de etappe op de hoogte gebracht? "Neen, ik had mijn gsm in de volgwagen kunnen leggen, maar daar had ik geen zin in. Ik wou de finish bereiken en wou het nieuws dan vernemen. Het was ook een gevaarlijke rit en ik moest mijn hoofd erbij houden."

  "Na de aankomst zag ik meteen een foto en kon ik zien dat het een mooi kindje is. Welke emoties dat gaf? Ik ben verschrikkelijk blij dat alles goed verlopen is."

  "En ik geef ook een pluim aan Daphne, die het toch weer alleen klaargespeeld heeft. Er zijn weinig vrouwen die zo sterk zijn om dat te kunnen doen, dat besef ik ook."

  "Ze heeft me meteen gezegd dat ze graag wou dat ik in de Tour bleef en dat ze in goeie handen is. Ik hoop dat mijn fysieke ongemakken nu voorbij zijn en dat ik iets kan tonen als hart onder de riem voor Daphne en Julia."

  "Rustdag? Hoop op beetje goodwill van ASO"

  Op de tweede rustdag van de Tour, volgende week dinsdag, probeert Bakelants zijn dochtertje en partner te zien. "Ik dacht eerst om Daphne en Julia naar hier te halen, maar de beste optie is misschien om na de etappe naar Bern (maandag) zelf met de helikopter van organisator ASO naar Vorselaar te gaan."

  "Daar kan ik dan de rustdag doorbrengen en dan kan ik 's avonds terugkeren. Mijn ploeg heeft de Tour-directie al gecontacteerd, ik hoop op een beetje goodwill van hen."