• home
 • video
 • pas verschenen

  Onze man getuigt op de top van de Ventoux: "Juiste beslissing van ASO"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  De Mont Ventoux had vandaag de scherprechter moeten zijn in de 12e Tour-etappe, maar de weergoden hebben er anders over beslist. Sporza-reporter Bert Pitschon trok vanochtend naar de top van de Mont Ventoux en was een getuige van de helse weersomstandigheden.

  "Op de top is het bijzonder koud. Men spreekt van een gevoelstemperatuur van -3 graden. Maar vooral de wind blaast zeer hard: er zijn rukwinden van 100 km/u of meer, waardoor de Tour-directie de aankomst heeft aangepast", vertelt Bert Pitschon.

  "Er is hier veel te veel wind. Je kunt hier amper blijven staan", zeggen enkele wielertoeristen op de top van de Ventoux. "Het is een logische beslissing om de aankomst te verplaatsen. Het zou gek geweest zijn om tot hier te fietsen."

  Aan Chalet Reynard, waar straks de aankomst ligt, is het een stukje rustiger door de bosrijke omgeving. "Het verschil is zeer duidelijk: je bent beter beschut en er is veel minder wind. ASO heeft absoluut de juiste beslissing genomen."

  De reportage op de top van de Mont Ventoux

  Video player inladen ...

  Ruwe beelden van de barre weersomstandigheden op de Ventoux

  Video player inladen ...

  Vredig en kalm, maar niets is minder waar