• home
 • video
 • pas verschenen

  Moment van Michel: "Belgische triomf op een monument als de Ventoux"

  De Gendt op één en Pauwels op twee: het moment van Michel.

  Er is heel wat stof om over te praten na deze bewogen twaalfde etappe, maar Michel Wuyts draagt zijn moment van de dag gewoon op aan de Belgen. "Ik onthoud vooral het positieve", wist onze commentator.

  De Mont Ventoux heeft nog maar eens zijn vat vol verrassingen opengetrokken. De beelden van een rennende Chris Froome zijn voor de eeuwigheid, maar ook het beklijvend schouwspel tussen twee Belgen gaat de rijke geschiedenis van de "Reus van de Provence" in.

  "Je moet ver teruggaan om een gelijkaardige prestatie te vinden", steekt Michel Wuyts van wal. "Oké, toen Van Avermaet won was het ook België op één en twee, maar hier heb je toch nog een derde element: de bergen."

  "Dit is een moment dat we nog lang zullen koesteren, ik zit hier al 24 jaar en zo'n Belgische triomf meemaken op een monument als de Mont Ventoux geeft een uniek gevoel."