• home
 • video
 • pas verschenen

  Mollema is gefrustreerd: "Het lijkt alsof iedereen tijdsbonussen krijgt"

  Bauke Mollema kon de val niet ontwijken.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Bauke Mollema (Trek-Segafredo) was een van de slachtoffers van de bizarre slotfase in de rit naar de Mont Ventoux. De Nederlander leek een goeie zaak te doen, maar was achteraf niet te spreken over de redenering van de wedstrijdjury.

  Bauke Mollema gaf een uitstekende indruk tijdens de beklimming naar Chalet Reynard. De Nederlander leek in het gezelschap van Chris Froome en Richie Porte belangrijke seconden in het klassement te winnen, maar een incident met een motor besliste er anders over.

  Mollema kon snel weer op zijn fiets kruipen en bereikte als eerste favoriet de aankomst. Na de bewogen slotfase werd Mollema na veel vijven en zessen op de derde plaats in het klassement gezet, maar de jury paste de stand uiteindelijk een tweede keer aan.

  Mollema zag Quintana naar de derde plaats wippen en werd vreemd genoeg op de vierde plaats gezet. De jury gaf Quintana de tijdsopname van het groepje met Adam Yates, waardoor de Colombiaan 7 seconden "cadeau" kreeg.

  Die redenering kon op weinig begrip rekenen bij de Nederlander. "Wat is er aan de gang? Het lijkt alsof iedereen tijdsbonussen krijgt. Ik vraag me af wat er gebeurd zou zijn als ik als enige renner gevallen zou zijn..."

  Mollema uit zijn verontwaardiging op Twitter