• home
 • video
 • pas verschenen

  Luitenant van Froome: "Hij is van Kenia, we hadden wel gedacht dat hij zou lopen"

  Wielrenner Chris Froome zet het op een lopen.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Team Sky kan nog lachen met de lopende Chris Froome. "We schrijven hem in voor de marathon van Parijs", gniffelt teammanager Dave Brailsford. "Dit hadden we wel verwacht van een Keniaan", vult Geraint Thomas aan.

  "De Ventoux zorgt altijd voor verrassingen, dat is nu niet anders", reageert Team Sky-manager Dave Brailsford.

  "Iedereen heeft gezien dat het om een spijtig ongeval gaat. We moeten er zeker over nadenken hoe de koers in de toekomst moet worden georganiseerd, maar laat ons hier eerst een nachtje over slapen."

  "Toen Chris viel en geen fiets had, zei ik hem dat hij kalm moest blijven. Dat niet alleen hij in de problemen zat en niet emotioneel moest worden."

  "Uiteindelijk is het een goede zaak dat de jury deze beslissing heeft genomen. Niemand profiteert van dit incident. Dit waren uitzonderlijke omstandigheden en dan moet je als jury flexibel zijn en ook uitzonderlijke beslissingen nemen. De juiste beslissing."

  "En ja, het was raar dat de gele trui even op de loop ging, misschien moet Chris volgend jaar maar eens deelnemen aan de marathon van Parijs", besloot Brailsford met een grapje.

  Thomas: "Froome is een Keniaan"

  Ook Geraint Thomas, de luitenant van Chris Froome in de Tour, houdt van humor. "Froome komt uit Kenia. Iedereen in het team had wel verwacht dat hij zou gaan lopen", lacht de Welshman.