• home
 • video
 • pas verschenen

  Koersjury grijpt in na hectische slotfase: Chris Froome blijft leider

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  De Belgische triomf op de Mont Ventoux heeft een irreële nasmaak gekregen na het incident met Chris Froome. De gele trui was betrokken in een incident met een motor en verspeelde zijn leiderstrui. Een uurtje na de finish paste de jury het klassement aan: Chris Froome blijft leider.

  Chris Froome maakte ook op de klim naar Chalet Reynard indruk. De leider snelde in de slotfase weg met Richie Porte en Bauke Mollema. Maar in de slotkilometer werd pechvogel Froome het slachtoffer van een onwaarschijnlijk incident.

  Een motor kwam plotsklaps tot stilstand (na een botsing met een toeschouwer?), Porte, Mollema en Froome konden de televisiemotor niet meer ontwijken.

  Porte en Mollema konden hun tocht voortzetten, Froome kon niet meer op zijn fiets rekenen. In zijn gele trui liep Froome aanvankelijk naar boven, om dan een fiets van de neutrale wagen te krijgen.

  Het nieuwe vehikel werkte niet naar behoren, waardoor Froome een tweede keer te voet stond. Met een reservefiets bereikte de Brit uiteindelijk de finish.

  De gele trui hing een tijdje om de schouders van Adam Yates, maar een uurtje na de finish greep de jury dan toch in. Froome blijft leider, met 47 seconden voorsprong op Yates en 56 seconden op Mollema. Het is nog niet bekend welke tijdsopname de jury gebruikt heeft.

  De boodschap van Froome: "Wachten en dan toch geel"