• home
 • video
 • pas verschenen

  Gerrans moet opgeven na val net voor de Mont Ventoux

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Ook voor Simon Gerrans (Orica-BikeExchange) verliep de etappe naar de Mont Ventoux niet zonder slag of stoot. De Australiër raakte in de afdaling van de Col des Trois Termes zwaar ten val en brak daarbij zijn sleutelbeen. Gerrans heeft zijn opgave zelf bekendgemaakt op Twitter.

  Gerrans (36) droeg in 2013 nog de gele trui, maar moet nu voor de vierde keer op rij vroegtijdig afstappen in de Ronde van Frankrijk. De renner heeft na afloop van de etappe een ontgoochelde foto getweet.

  Op de foto lijkt een sip kijkende Gerrans zijn linkersleutelbeen gebroken te hebben. Ook vorig jaar moest de Australiër er na een breuk de brui aan geven. Toen brak de ex-winnaar van Milaan-San Remo en Luik-Bastenaken-Luik zijn pols in de derde etappe.

  Bekijk hieronder nog eens de valpartij:

  Video player inladen ...