• home
 • video
 • pas verschenen

  US Open pakt uit met hoogste prijzengeld in tennisgeschiedenis

  Novak Djokovic versloeg vorig jaar Roger Federer in de finale in New York.

  De US Open heeft zijn prijzenpot gevoelig opgetrokken tot 46,3 miljoen dollar (41,85 miljoen euro), bijna 10 procent meer dan vorig jaar. Dat hebben de organisatoren van het vierde grandslamtoernooi van het jaar (van 29 augustus tot 11 september) meegegeven op een persconferentie.

  Volgens de organisatie is het prijzengeld ongezien in de geschiedenis van de populaire balsport. De eindwinnaars van het enkelspel in New York krijgen elk 3,5 miljoen dollar (3,16 miljoen euro). Ter vergelijking: op Wimbledon kregen de laureaten Andy Murray en Serena Williams vorige week elk 2,65 miljoen dollar (2,40 miljoen euro).

  "We zijn er trots op dat de editie 2016 het hoogste prijzengeld aller tijden biedt", zegt Katrina Adams, de voorzitster van de Amerikaanse tennisbond. "We blijven investeren in alle facetten van dit evenement van wereldklasse. Zo willen we de spelers, onze fans en alle partners de beste ervaringen geven."