• home
 • video
 • pas verschenen

  UEFA-poll mooiste EK-doelpunt: Hongaar Gera is verrassende winnaar

  Zoltan Gera opende de score tegen Portugal in de laatste groepsmatch.

  Op de website van de UEFA konden de voetballiefhebbers hun stem uitbrengen op het Doelpunt van het EK. De 1-0 van de Hongaar Zoltan Gera in de 3-3 tegen Portugal haalde het voor de kopbal van Ronaldo tegen Wales en de omhaal van de Zwitser Shaqiri tegen Polen.

  De UEFA liet de macht voor de keuze van mooiste goal volledig in handen van de surfende voetbalfans. Daar profiteerde Gera, die van buiten de zestien met een schuine streep Rui Patricio vloerde, optimaal van.

  De openingsgoal in de spectaculaire slotmatch in Groep F was door de massale stemmen vanuit Hongarije al de Goal van de Groepsfase.

  In elke volgende ronde kwam daar een mooiste goal bij: de 1-1 van Shaqiri tegen Polen voor de achtste finales, de 3-1 van Welshman Robson-Kanu, die de Rode Duivels helemaal dood deed in de kwartfinales, de magistrale kopbal van Ronaldo in de halve finale Portugal-Wales en de enige treffer in de finale van Eder.

  Uit die vijf doelpunten moesten de fans hun keuze maken. Ruim 150.000 fans brachten hun stem uit, waarvan bijna een derde naar Gera ging en bijna een kwart naar Ronaldo. Ronaldo had een procent meer dan Shaqiri. Voor de Sporza-surfer maakte de Zwitser de mooiste goal (zie Lees ook).

  Uitslag UEFA-poll Mooiste Goal

  1. Zoltan Gera (Hon, 1-0 tegen Portugal) - 32%
  2. Cristiano Ronaldo (Por, 1-0 tegen Wales) - 24%
  3. Xherdan Shaqiri (Zwi, 1-1 tegen Polen) - 23%
  4. Eder (Por, 1-0 tegen Frankrijk) - 16%
  5. Hal Robson-Kanu (Wal, 3-1 tegen België) - 5%

  Het doelpunt van Gera (de 1-0 tegen Portugal):

  Video player inladen ...