• home
 • video
 • pas verschenen

  Tour-organisatie beslist: geen finish op de top van de Ventoux

  De finish ligt morgen aan Chalet Reynard.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  De finish ligt morgen aan Chalet Reynard.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  De etappe naar de Mont Ventoux valt in het water. De organisatie heeft beslist om de aankomst van de rit aan Chalet Reynard te leggen, op zo'n 7 kilometer van de top. ASO moet die beslissing nemen door de slechte weersvoorspellingen. "Op de top van de Ventoux wordt wind van meer dan 100 km/u voorspeld", zegt Tourbaas Christian Prudhomme.

  De Mont Ventoux moest morgen op quatorze juillet, de Franse nationale feestdag, voor een groot wielerfeest zorgen. Maar de weersomstandigheden gooien roet in het eten.

  Er worden rukwinden tot 100 kilometer per uur voorspeld, waardoor de Tour-organisatie de veiligheid van de renners en de toeschouwers op de top van de Mont Ventoux niet zou kunnen garanderen.

  Tourbaas Christian Prudhomme bevestigde na de 11e etappe dat de finish morgen niet op de top van de Ventoux zal liggen. "Dat zou te gevaarlijk zijn", liet Prudhomme optekenen. "Morgen gaat er nog meer wind zijn dan vandaag. Er wordt wind van meer dan 100 km/u voorspeld op de top."

  De nieuwe aankomst ligt aan Chalet Reynard, op 6,5 kilometer van de aankomst. De bosrijke omgeving zou de renners en de toeschouwers beter moeten kunnen beschermen.

  "De Mont Ventoux is heel belangrijk voor de Tour en we hopen op een echte strijd morgen. Met tien kilometer aan negen procent moet dat ook lukken."

  "We willen absoluut geen risico nemen. Dit is de enige verantwoordelijke beslissing. De veiligheid heeft voorrang."