• home
 • video
 • pas verschenen

  Tinkov: "Gerechtigheid, want Cavendish hing aan de auto in de bergen"

  Tinkov vindt dat niemand anders dan Sagan het groen verdient.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Oleg Tinkov glunderde na de tweede ritzege van Peter Sagan. Volgens de steenrijke Rus is Sagan de enige rechtmatige eigenaar van de groene trui. Maar Tinkov blijft bij zijn stelling: hij stopt met wielersponsoring. "Want Sagan heeft toch al getekend bij Bora."

  Oleg Tinkov, de geldschieter van wielerploeg Tinkoff, volgt de Tour op de voet. Na de tweede ritzege van zijn kopman Peter Sagan voelde Sporza hem aan de tand. "Het is business as usual", stak de excentrieke Rus van wal. "Tinkoff is het beste team, we winnen altijd."

  Sagan heeft nu 90 punten voorsprong in de strijd om de groene trui. Ook daar heeft Tinkov een uitgesproken mening over. "Er circuleerden foto's dat Cavendish in de bergen aan de volgauto hing. Zo heeft hij de tijdslimiet gehaald."

  "Gerechtigheid is dus geschied. Sagan verdient het groen, want hij heeft gisteren en vandaag getoond dat hij de beste sprinter is. Goed, Cavendish heeft ook drie ritten gewonnen, maar de groene trui gaat naar de renner die ook in de tussensprints het sterkst is en zich in alle ritten laat zien."

  "Sagan is niet alleen de sterkste renner, hij is ook de populairste. Dat is goed voor het wielrennen. Mensen volgen de sport meer door die rocksterren."

  "Voor mij is er geen mogelijkheid meer om te blijven"

  Na de eerste ritzege van Sagan liet Tinkov optekenen dat hij in het wielrennen zou blijven als de wereldkampioen nog twee ritten wist te winnen. Vandaag kwam hij toch terug op die woorden.

  "Ik denk dat Peter al getekend heeft voor Bora. Mensen beschuldigen mij ervan dat ik de prijzen de hoogte heb ingejaagd. Maar ik weet dat Peter voor veel meer geld bij Bora is binnengehaald. Dat betekent dat er nog interesse is. Maar voor mij is er geen mogelijkheid meer om te blijven", besloot Tinkov.