• home
 • video
 • pas verschenen

  Rooney: "Komst van Mourinho zorgt voor extra motivatie"

  Rooney scoorde vorig seizoen acht competitiegoals voor Manchester United.

  Na een minder seizoen onder Louis van Gaal wil Wayne Rooney dit seizoen onder José Mourinho opnieuw aanknopen met zijn beste prestaties. De 30-jarige Engelsman geeft op de website van Manchester United toe dat de komst van de Portugese trainer voor extra motivatie zorgt.

  "Mourinho is een van de beste trainers ter wereld. Manchester United gaat onder zijn leiding interessante tijden tegemoet", zegt de aanvoerder van United.

  "Ik heb hem altijd gerespecteerd als manager én als mens en kijk er daarom erg naar uit om dit seizoen met hem samen te werken."

  Mourinho gaf al aan dat hij Rooney vooral als een aanvallende speler beschouwt. In tegenstelling tot Van Gaal lijkt de Portugees dus niet geneigd om Rooney uit te spelen als controlerende middenvelder.

  "Mourinho heeft zijn eigen ideeën over voetbal", zegt Rooney, die op het EK in Frankrijk aanvoerder was van de Engelse nationale ploeg. "Ik heb vaak tegen hem gespeeld en ik kan me geen enkele eenvoudige wedstrijd herinneren. Hij brengt tonnen ervaring mee naar Old trafford."