• home
 • video
 • pas verschenen

  Renard: "Wilmots naar Standard is uitgesloten"

  Renard (midden) is sinds februari 2016 sportief directeur van Standard.

  Olivier Renard heeft het gerucht de wereld uitgeholpen dat Standard denkt aan Marc Wilmots als nieuwe trainer. "Maar we beseffen wel dat een aantal dingen snel moeten veranderen", zei de sportief directeur aan La Derniere Heure.

  Standard is op stage in Hoenderloo in Nederland. De meegereisde journalisten schotelden de sportief directeur het gerucht voor dat de Luikse club er aan denkt om trainer Yannick Ferrera (foto) te vervangen door bondscoach Marc Wilmots. Maar de reactie van Renard was duidelijk.

  "Het volstaat om te kijken naar wie dit gerucht gelanceerd heeft, om te weten hoeveel belang je er aan moet hechten", sneerde Renard naar Stéphane Pauwels, presentator bij RTL, die het idee lanceerde.

  "Het is echt uitgesloten dat Wilmots trainer wordt. Wat de positie van Yannick Ferrera is? Als het seizoen niet goed is, zoeken de media altijd een verantwoordelijke. Dat is vaak de trainer of de doelman."

  "We beseffen dat een aantal dingen snel moeten veranderen, maar Yannick Ferrera is nog altijd onze trainer en daar hebben we geen probleem mee."