• home
 • video
 • pas verschenen

  Preud'homme: "Spelers moeten niet denken dat ze stap minder moeten zetten"

  Michel Preud'homme: "In de Champions league moeten we iets neerzetten."

  Op de ploegvoorstelling voor het nieuwe seizoen heeft landskampioen Club Brugge zijn ambities uitgesproken voor zijn jubileumjaar. "Even goed doen is al een goed resultaat", vindt coach Michel Preud'homme. "Of nog beter", vult aanvoerder Timmy Simons aan.

  Voorzitter: "Coach is onze grootste investering"

  Club Brugge blaast dit jaar 125 kaarsjes uit, mét kampioenencoach Michel Preud'homme. "Uiteraard ben ik heel dankbaar dat Michel Preud’homme blijft, in de wetenschap dat het trainerschap bij een topclub enorm slopend is", vertelde voorzitter Bart Verhaeghe gisteravond in het Brugse Concertgebouw.

  "Dat we onze coach aan boord hebben kunnen houden, is misschien onze grootste investering. Daartegenover staat het vertrek van Thomas Meunier naar PSG, al was dit vooraf ingecalculeerd."

  "De afgelopen twee à drie jaar hebben we keihard gewerkt, met de titel, bekerwinst en een kwartfinale in de Europa League tot gevolg."

  "Maar we willen meer. Voor het komende seizoen mikken we andermaal op de landstitel en willen we, afhankelijk van de loting, België waardig vertegenwoordigen in de Champions League. Ook onze reputatie in de beker willen we staande houden."

  Coach: "Even goed doen is al een goed resultaat"

  "Ik ben klaar om er weer volop tegenaan te gaan", sprak Club-coach Michel Preud'homme tijdens de ploegvoorstelling. "Alles is aanwezig om schitterend werk te leveren."

  "Even goed doen is al een goed resultaat, maar daarvoor moeten we nog een beetje beter worden. Als elke speler één of twee procent beter wordt en als de nieuwe spelers ons nog iets extra’s bijbrengen, dan ziet het er goed uit. Bovendien hebben we onze ervaring van vorig jaar."

  "Ik heb op de eerste dag tegen de spelers gezegd dat ze vooral niet moeten denken dat ze nu een stap minder moeten zetten. Integendeel zelfs."

  In september gaat Preud'homme de Champions League in met Club Brugge. "Ik heb één keer die ervaring gehad met Twente. We zijn toen derde geëindigd in een groep met Inter, Tottenham en Bremen. Ik hoop dat we zelf ook iets kunnen tonen."

  "Op verplaatsing, maar vooral ook thuis. Op eigen veld moeten we in staat zijn om tegen iedereen iets neer te zetten."

  Aanvoerder: "Even goed of nog beter doen"

  Timmy Simons begint (waarschijnlijk) aan zijn afscheidstournee. "Met de nodige versterking moeten we even goed of nog beter kunnen doen dan vorig seizoen", vindt de 39-jarige aanvoerder van Club Brugge.

  "Als topclub moet je durven te investeren, stilstaan is achteruitgaan. Het zal dit jaar nog moeilijker worden. Iedereen zal zich willen bewijzen, maar we zijn er klaar voor."