• home
 • video
 • pas verschenen

  Nederlandse hockeyspeelster Lisa Scheerlinck kiest voor Red Panthers

  Scheerlinck was naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging.

  De Nederlandse hockeyspeelster Lisa Scheerlinck heeft beslist om haar carrière als international verder uit te bouwen bij de Red Panthers, de Belgische nationale vrouwenhockeyploeg. De 22-jarige Scheerlinck was van haar veertiende tot haar eenentwintigste geselecteerd voor de Nederlandse jeugdelftallen.

  Scheerlinck was in het bezit van een dubbel paspoort en kiest nu dus voor België. "Ik kijk met veel trots terug op mijn momenten bij de Nederlandse jeugdelftallen, maar het is tijd voor iets nieuws", verklaart ze haar keuze.

  "Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging en die vind ik bij Belgie", aldus de speelster van Oranje-Rood uit Eindhoven (ex-Oranje-Zwart). "België heeft altijd een speciale plaats in mijn hart gehad en ik denk dat het dameshockey er nog een grote groeimarge heeft."

  "Ik wil met de Red Panthers naar de top en krijg bovendien een unieke kans om internationaal tophockey te spelen. Ik ben vereerd dat ik binnenkort met de andere Red Panthers het Belgisch volkslied uit volle borst mag meezingen."

  Tweet: