• home
 • video
 • pas verschenen

  Mannaert: "Ben niet bang dat Preud'homme naar bond trekt"

  Als Marc Wilmots vertrekt als bondscoach, wat algemeen verwacht wordt, klinkt de naam van Club Brugge-trainer Michel Preud'homme luid als zijn opvolger. CEO Vincent Mannaert van de landskampioen is echter niet bang dat hij zijn coach aan de bond zou verliezen: "Omdat Michel zijn tijd heeft genomen om zijn engagement te bevestigen aan Club."

  Gisteren stelde Club Brugge zijn seizoen 2016-2017 voor. Voorzitter en trainer namen het woord en spraken stevige ambities uit. Maar de naam van de coach klinkt - naast die van Hein Vanhaezebrouck - luid in de pers als Belgische kandidaat-opvolgers voor Wilmots.

  Mannaert blijft er rustig bij: "Ik ben niet bang dat hij die uitdaging zou aangaan. Omdat Michel zijn tijd genomen heeft om zijn engagement te bevestigen aan Club."

  "Hij is misschien de ideale bondscoach, maar ook de ideale coach voor Club Brugge. We weten waar we voor staan en we gaan samen het seizoen in. Op dat vlak zijn we behoorlijk ambitieus en liggen er nog uitdagingen voor Michel bij Club. Daar gaan we samen voor."

  Ook het idee van een dubbelbaan is voor de topman van Club geen optie. "Wat mij betreft, is dat niet bespreekbaar. Het is niet meer van deze tijd om zo een belangrijke functie als bondscoach te combineren en dat geldt ook voor een hoofdcoach van een eersteklasseclub."

  "Het vereist heel veel van één persoon om die job al goed ingevuld te krijgen. De bond en de Duivels verdienen een voltijdse coach, net als Club Brugge."

  Mannaert: "Zoeken nog extra rechtsachter"

  Versterking: "Ons hoofddoel was de groep samenhouden, het vertrek van Meunier was ingecalculeerd. Centraal op het middenveld haalden we de ervaren Spanjaard Pina, nu kijken we nog uit naar een extra rechtsachter. We hebben al een goeie met Dion Cools, dat heeft hij begin vorig seizoen getoond toen Meunier out was. Maar met 60 matchen en een strijd op drie fronten heb je een dubbele bezetting nodig. We spraken met Van Rhijn en Ajax, maar dat is nog onvoldoende concreet."

  Nicolas Lombaerts: "Dat is een speler waar ik elk jaar wel een gesprekje mee heb. Hij is grootgebracht op 500 meter van het stadion, het is een echte Bruggeling. Hij maakte de jeugdopleiding door en is een steengoeie voetballer met veel ervaring. Maar het is een centrale verdediger en daar zitten we met Engels, Denswil, Mechele en Poulain al heel goed. Mocht er daar nog iets gebeuren, kunnen we praten. Maar het hangt ook van hem en zijn club af."

  Het financiële: "We draaien al enkele jaren gezond, nadat we de eerste twee jaren bewust hadden geïnvesteerd in het team, de infrastructuur en de jeugdopleiding. Dat rendeerde sportief, maar ook extrasportief. We hebben de abonnementenverkoop moeten stoppen op 24.000. Dat is historisch. Het gaat goed met Club, maar de inkomsten van de Champions League en Meunier zijn welkom. We gaan immers op eigen kracht een oefencentrum bouwen en ook een nieuw stadion."

  Champions League: "De spelers gaan daar volle bak voor. De dynamiek en belasting liggen hoger dan in de Europa League. Mijn droompoule? Een absolute topaffiche (Real, Barcelona, Bayern of Juventus) zou schitterend zijn. Maar er na zoveel jaar weer bij zijn, geeft al veel voldoening."