• home
 • video
 • pas verschenen

  Maes: "Mentaal al even pieken, want kwalificatie is een must"

  Peter Maes vraagt nog om verdedigende versterkingen.

  Voor Racing Genk breekt morgen al de eerste officiële wedstrijd van het seizoen aan. De Limburgers moeten aan de bak in de voorrondes van de Europa League tegen het Montenegrijnse Buducnost Podgorica. "Fysiek zijn we er zeventig procent klaar voor", zegt coach Peter Maes.

  Volgens Peter Maes zijn zijn troepen klaar voor de eerste confrontatie. "De laatste wedstrijd onder druk tegen Charleroi is ondertussen al zes weken geleden. Mentaal zijn we dus fris", zegt Maes.

  "De focus ligt volledig op de voorbereiding van het nieuwe seizoen, maar door de Europese voorrondes moeten we nu toch al mentaal even pieken. Dat breekt de sleur van de voorbereiding."

  "Deze groep is fysiek ongeveer zeventig procent klaar voor de wedstrijd. We zullen moeten starten met de gedachte dat we meer kwaliteit hebben: als we de bal laten lopen en sneller voetballen, zullen we de tegenstander wel ontwrichten."

  "Het wordt belangrijk om de kwalificatie al in een bepaalde plooi te leggen in de thuiswedstrijd, want we moeten op verplaatsing bij 36 graden spelen. Ons plaatsen is vast en zeker een must."

  Maes: "Naarstig op zoek naar een vervanger voor Kabasele"

  "We moeten het voorlopig nog met een kleine kern doen, vooral in het verdedigende compartiment. We hebben nog altijd geen vervanger voor Kabasele, dus we moeten hopen dat Kumordzi het goed doet."

  "Bastos was in beeld als vervanger, maar hij besloot uiteindelijk om in Rusland te blijven. Nu moeten we naarstig op zoek naar eenzelfde type speler. We hebben snelheid en kopkracht nodig. Uronen is ook onze enige linksachter, dus daar kunnen we ook nog een speler gebruiken."

  Igor De Camargo is niet geselecteerd voor het Europese duel, omdat hij aan het onderhandelen is met een nieuwe ploeg.

  Mis geen enkele fase van de wedstrijd op sporza.be

  Racing Genk opent zijn Europees luik thuis tegen Buducnost Podgorica. Volg de wedstrijd vanaf 20u met tekstupdates op onze website.