• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefevere: "Ik wil Boonen graag houden, maar zal geen onhebbelijke dingen doen"

  Waar ligt de toekomst van Tom Boonen? Boonen is dit jaar einde contract bij Etixx-Quick Step en de gesprekken met zijn huidige werkgever lijken weinig op te leveren. "Dat het vreemd zou zijn als Tom onze ploeg verlaat? Aan alle mooie liedjes komt een einde", vertelt ploegmanager Patrick Lefevere aan Sporza.

  Hoe verlopen de besprekingen tussen Etixx-Quick Step en Tom Boonen? "Momenteel zijn er geen besprekingen", verrast ploegmanager Patrick Lefevere bij Sporza.

  "Ik was zondag even naar huis voor de verjaardag van mijn echtgenote. Ik denk dat ik op de tweede rustdag meer zal weten."

  "Dat Tom een vrije renner is? Als je einde contract bent, dan ben je vrij. Dat hij dan met andere ploegen praat, is zijn goed recht. Ik praat ook met andere renners."

  "Ik zou Tom graag houden, maar ik zal geen onhebbelijke dingen doen", bekent Lefevere. "Je gaat met z'n tweeën aan tafel en je bereikt een overeenkomst of niet."

  "In mei was er een etentje en toen lagen we redelijk ver uit elkaar qua gedachtegang en prijs. We zullen zien. Ik zou graag willen dat hij de klassiekers nog rijdt en dat het dan gedaan is, maar je moet dat allebei willen."

  "Tom wil er geen datum op kleven, maar dat is moeilijk te combineren voor mij. Dat het vreemd zou zijn als Tom onze ploeg verlaat? Aan alle mooie liedjes komt een einde."