• home
 • video
 • pas verschenen

  Klopp heeft Balotelli niet nodig bij Liverpool

  Ook bij Milan kon Balotelli geen potten breken.

  De toekomst van Mario Balotelli bij Liverpool lijkt onbestaande. De Italiaan heeft zich na zijn uitleenbeurt vorig seizoen bij Milan opnieuw gemeld bij zijn moederclub Liverpool, maar coach Jürgen Klopp rekent niet op de diensten van de spits. "Hij zoekt beter een nieuwe club."

  Balotelli, nog altijd maar 25 jaar oud, probeerde vorig seizoen met een uitleenbeurt bij Milan zijn carrière te herlanceren. De Italiaan kon in zijn thuisland niet overtuigen en moest deze zomer met hangende pootjes terug naar Liverpool.

  Na enkele weken training lijkt ook daar een einde aan de samenwerking te komen. Coach Jürgen Klopp is niet overtuigd van Balotelli's kwaliteiten en heeft hem in een persoonlijk gesprek aangeraden op zoek te gaan naar een nieuwe club.

  "Ik heb met hem gepraat, ja. We moesten op zoek naar een oplossing. Want op dit moment in zijn carrière kan hij de strijd met vier of vijf andere spitsen voor een plaatsje in de aanval gewoon niet aan. Ik heb hem gezegd dat er wel nog andere clubs zijn die de "nieuwe" Mario Balotelli willen."

  Het Italiaans enfant terrible werd twee jaar geleden nog bij Milan voor 20 miljoen euro weggekocht door Liverpool.  Eerder speelde de aanvaller voor Manchester City en Inter Milaan. Concrete interesse in Balotelli lijkt er voorlopig nog niet te zijn, al zou Sampdoria wel wat zien in een eventuele overgang.