• home
 • video
 • pas verschenen

  Fans OH Leuven kunnen mee investeren in duurzaam stadion

  OHL zoekt 500 fans die willen investeren.

  Oud-Heverlee Leuven kiest in navolging van Racing Genk voor een energievriendelijker stadion. De Leuvenaars zullen zonnepanelen leggen op het dak van de nieuwe tribune van het Eneco Stadion, zoals Den Dreef voortaan zal heten. Voor de financiering doet OHL een beroep op de fans.

  OHL zal ook een Powerwall laten installeren om energie die niet onmiddellijk gebruikt wordt op te slaan. Daarnaast zullen er rond het stadion ook twee publiek toegankelijke laadpalen worden geïnstalleerd.

  Dat alles brengt een kostprijs van 125.000 euro met zich mee. OHL zal dat geld proberen te verzamelen via de supporters. Met een fanfundingactie gaat de club uit Divisie 1B op zoek naar 500 fans die 250 euro willen investeren in de duurzame toekomst van het stadion.

  De supporters zouden na vijf jaar terugbetaald kunnen worden. Het geld dat daarna nog bespaard wordt, moet de club extra budgettaire ruimte opleveren.