• home
 • video
 • pas verschenen

  De goeie vlucht in de Tour? Kruip in het wiel van Van Avermaet

  De teller van Van Avermaet staat op 391 kilometer.

  "Je zou bijna denken dat Greg Van Avermaet niet graag in het gezelschap van het peloton vertoeft", schrijft de Franse sportkrant L'Equipe. Van Avermaet heeft sinds de start van de Tour al 391 aanvalskilometers achter zijn naam staan en is voorlopig leider in het symbolische klassement.

  Dat Greg Van Avermaet (31) een zeer aantrekkelijke Tour de France rijdt, hoeft weinig uitleg. Maar L'Equipe heeft berekend dat Van Avermaet na 10 etappes de meest aanvalslustige renner in het peloton is.

  Van Avermaet nestelde zich al drie keer in de vlucht van de dag: in de rit naar Le Lioran (die hij won), daags nadien in de etappe over de Aspin en gisteren in de rit met aankomst in Revel.

  "Gelukkig voor zijn vluchtgezellen kon Van Avermaet niet altijd zijn armen in de lucht gooien", schrijft L'Equipe. "Maar zijn drie ontsnappingen hielden telkens stand tot de finish."

  "Dat is misschien het teken dat het ongeluk definitief afscheid heeft genomen van Van Avermaet, die zo lang beschouwd werd als een eeuwige tweede."

  Meeste aanvalskilometers in de Tour na 10 etappes

  1. Greg Van Avermaet (BMC) - 391 kilometer
  2. Paul Voss (Dui - Bora-Argon) - 348 kilometer
  3. Samuel Dumoulin (Fra - AG2r) - 304 kilometer
  4. Rafal Majka (Pol - Tinkoff) - 293 kilometer
  5. Oliver Naesen (IAM Cycling) - 284 kilometer