• home
 • video
 • pas verschenen

  "José, jij zei altijd: "Dat zou zo maar eens kunnen""

  Ann De Craemer en José De Cauwer.

  Vive le Vélo heeft gisterenavond, twee dagen na het einde van het EK voetbal, zijn eerste kilometers gereden in de Tour de France. Gasten Ann De Craemer en José De Cauwer zaten aan tafel bij gastheer Karl Vannieuwkerke. Bekijk hier de beste stukjes uit het programma.

  "Dat zou zo maar eens kunnen"

  Schrijfster Ann De Craemer was de eerste gaste van Karl Vannieuwkerke. De voorzitster van het comité ter bevordering van de heldere taal zat naast José De Cauwer. 

  "José, ik heb over jou eens een column geschreven, over het feit dat jij vaak zegt: "Dat zou zo maar eens kunnen"." De Cauwer: "Ik ben daarmee gestopt." "Mogen we daar op letten tijdens de rest van de Tour?", vraagt Vannieuwkerke. De Cauwer: "Neen, want het zou zo maar eens kunnen dat ik het er tussengooi."

  Video player inladen ...

  "Soms denk ik: houd nu eens een minuut je klep"

  De Craemer ging tijdens de 10e etappe richting Revel even een kijkje nemen in het commentatorenhokje van Michel Wuyts en José De Cauwer. "Wat me opgevallen is, is dat ze naar een klein scherm moeten kijken. Ook hun aantekeningen in fluo sprongen in het oog."

  Vannieuwkerke stelt een prangende vraag: "Erger je je wel eens aan commentatoren?" "Dat gebeurt wel eens", antwoordt De Craemer. "Soms denk ik: houd nu eens een minuut je klep." De Cauwer: "We zeggen vooraf wel eens dat we rustig aan een rit beginnen, maar dan gebeurt er weer iets en van het ene verhaal komt het andere..."

  Video player inladen ...

  "Last van mijn ogen op deze grote hoogte"

  Ann De Craemer stond gisteren op het dak van de Tour. "Ik heb Peter Sagan altijd al eens van dichtbij traag willen zien voorbijrijden", zegt ze. "Ik heb op deze grote hoogte last van mijn ogen en ademtekort. Als ik hier zou moeten fietsen, geraak ik niet meer levend in Vlaanderen."

  Video player inladen ...

  Win het shirt van Michael Matthews

  Ritwinnaar Michael Matthews was de eerste renner die mocht aanschuiven aan het tafeltje van Maarten Vangramberen, de opvolger van Lieven Van Gils. Maarten legt uit dat u het truitje van Matthews kunt winnen door "Vive le Vélo" te sms'en naar het nummer 4342. Een sms'je kost 1 euro, de opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker.

  Video player inladen ...

  Reportage met de papa en mama Van Avermaet: "Enorm bezig met Rio"

  Sammy Neyrinck heeft een eerste reportage gedraaid voor Vive le Vélo. De reporter zocht papa en mama Van Avermaet op tijdens de tiende rit. "Greg is een tikkeltje te eerlijk en te braaf voor een topsporter", zegt zijn vader. "Neen, dat is goed, dat mag. Ik houd van eerlijke mensen", zegt zijn moeder.

  Papa Van Avermaet verklapt dat zoon Greg al een jaar in zijn hoofd zit met de olympische wegrit in Rio. "Daar is hij al van 2015 mee bezig. Ik denk dat Rio voor hem belangrijker is dan de Tour." "Ik hoop dat bondscoach Kevin De Weert dit gehoord heeft", zegt José De Cauwer na de reportage.

  Video player inladen ...

  Tweets van Gregs zus Claudia Van Avermaet:

  De fantastische Tour-week van Van Avermaet in 3'19":

  Video player inladen ...

  Touristique: Belgen uit Seraing wonen nu in Rennes-le-Château:

  Video player inladen ...

  Bekijk de volledige uitzending van Vive le Vélo:

  Video player inladen ...