• home
 • video
 • pas verschenen

  West Ham-voorzitter: "Praten niet over Payet voor minder dan 58 miljoen euro"

  Payet was een smaakmaker bij de Fransen met drie goals.

  De Franse aanvallende middenvelder Dimitri Payet heeft zijn prijs flink opgedreven met zijn uitstekende prestaties op het EK in eigen land. West Ham-voorzitter David Gold vertelde aan de openbare Britse omroep BBC dat hij Payet niet wil verkopen, maar hij noemde toch een bedrag.

  Payet groeide op zijn 29e uit tot een van de smaakmakers op het voorbije EK. Hij scoorde drie keer, vooral zijn beslissende treffer in de slotminuten van de openingsmatch tegen Roemenië was om in te kaderen.

  Na Franse voetbalavonturen bij Nantes, Saint-Etienne, Rijsel en Marseille speelde Payet vorig seizoen bij het bescheiden West Ham, dat onder coach Slaven Bilic een knappe zevende plaats behaalde. Een sterke Payet had er zijn aandeel in met negen goals in 30 wedstrijden.

  Plots is Payet hot, maar topman Gold legt de lat hoog: "We luisteren zelfs niet naar een aanbieding van minder dan 50 miljoen pond (58 miljoen euro, red). De club wil zijn beste spelers houden. Hij is de schakel van het team, de beste speler. De ploeg is rond hem gebouwd, hij is niet te koop."