• home
 • video
 • pas verschenen

  Sint-Truiden trekt Oekraïense Europa League-finalist van 2015 aan

  Bezus tekende dinsdag een contract op Stayen.

  Sint-Truiden heeft zich versterkt met Roman Bezus. De 25-jarige Oekraïner komt over van Dnipro Dnipropetrovsk. Hij tekende voor een seizoen, met een optie voor nog een jaar.

  De 25-jarige Bezus kwam afgelopen seizoen 29 wedstrijden in actie voor Dnipro Dnipropetrovsk. Met Dnipro speelde hij in 2015 ook de finale van de Europa League tegen FC Sevilla.

  In de kwartfinale speelde Bezus ook twee keer tegen Club Brugge. In de heenmatch in Jan Breydel viel hij vlak voor het eind in. In de terugmatch begon hij in de basis. In de finale viel hij in de 68e minuut in bij een 2-2-stand, maar zag hij Sevilla uiteindelijk nog winnen.

  Bezus verzamelde ook 19 caps voor de Oekraïense nationale ploeg, maar hij was er niet bij op het voorbije EK in Frankrijk. "Met zijn ervaring op het (aller)hoogste niveau zal hij zeker een meerwaarde zijn voor het team", zegt CEO Philippe Bormans op de site.