• home
 • video
 • pas verschenen

  Ronaldo en Messi in top tien van best verdienende beroemdheden

  Ronaldo staat op de vierde plaats, Messi volgt als achtste.

  Het Amerikaanse zakenblad Forbes heeft een lijst bekendgemaakt met beroemdheden die tussen juni 2015 en mei 2016 het meest verdiend hebben. In de top tien, aangevoerd door de Amerikaanse zangeres Taylor Swift, staan met Cristiano Ronaldo (vierde) en Lionel Messi (achtste) twee voetballers.

  Volgens Forbes verdiende Ronaldo, die eergisteren met Portugal nog het EK won, 80 miljoen euro. Daarmee deelt de Portugese superster de vierde plaats met de Amerikaanse televisiepresentator Dr. Phil McGraw.

  Het duo volgt op ruime afstand van de Amerikaanse zangeres Taylor Swift, die een totaal inkomen van 153 miljoen euro vergaarde en de lijst aanvoert. De Britse boysband One Direction (net geen 100 miljoen euro) bekleedt de tweede plaats en de Amerikaanse auteur James Patterson (86 miljoen euro) is derde.

  Lionel Messi prijkt op de achtste plaats met een omzet van 74 miljoen euro. De Argentijn van FC Barcelona laat daarmee onder anderen de Britse zangeres Adele achter zich.

  De lijst van vorig jaar werd aangevoerd door de Amerikaanse ex-bokser Floyd Mayweather. Hij verdiende van juni 2014 tot mei 2015 in totaal 271 miljoen euro.

  PlaatsNaamFunctieBedrag (miljoen euro)
  1.Taylor Swift (VS)Zangeres153
  2.One Direction (GBr)Britse boysband99
  3.James Patterson (VS)Auteur86
  4.Cristiano Ronaldo (Por)Profvoetballer80
   Dr. Phil McGraw (VS)Tv-presentator80
  5.Kevin Hart (VS)Acteur en komiek78
  6.Howard Stern (VS)Radio- en tv-presentator76
  7.Lionel Messi (Arg)Profvoetballer74
  8.Adele (GBr)Zangeres72
  9.Rush Limbaugh (VS)Radiopresentator71