• home
 • video
 • pas verschenen

  Nederlands topschutter Vincent Janssen trekt van AZ naar Tottenham

  Tottenham betaalde naar verluidt 20 miljoen euro voor Janssen.

  Vincent Janssen gaat de komende vier seizoenen voetballen voor Tottenham, dat maakte de Londense eersteklasser zelf bekend op de clubwebsite. Met de overgang van de AZ-aanvaller zou een bedrag van 20 miljoen euro gemoeid zijn.

  Vincent Janssen (22) is niet langer een voetballer van AZ Alkmaar. De Nederlander maakt de overstap naar de Premier League en moet nu voor doelpunten zorgen bij Tottenham. Beide ploegen hebben het nieuws van de overgang vandaag bevestigd op hun clubwebsite.

  Voor Janssen was het nog maar het eerste seizoen in de hoofdmacht van AZ. De Nederlandse aanvaller ontwikkelde zich razendsnel en was in de Eredivisie meteen goed voor 27 doelpunten.

  Zijn puike prestaties leverden Janssen in maart ook een eerste aantal speelminuten op voor de Nederlandse nationale ploeg. Daar was de goalgetter in vijf oefeninterlands ook al goed voor drie doelpunten.

  "Vertrek door een hele grote voordeur"

   

  Nu maakt Vincent Janssen dus de overstap naar Tottenham. "Ik ben blij dat de clubs uiteindelijk tot een akkoord zijn gekomen", reageert hij. "Ik heb iedereen de hand kunnen schudden en vertrek dan ook door een hele grote voordeur."

  Janssen ondertekende in Londen een contract voor vier jaar. AZ krijgt met zo'n 20 miljoen euro een aardige streep boter bij de vis. Janssen wordt met zijn overgang overigens ploegmaat van Rode Duivels Toby Alderweireld, Nacer Chadli, Mousa Dembélé en Jan Vertonghen.