• home
 • video
 • pas verschenen

  Löw blijft de Mannschaft na tien jaar gewoon trouw

  Het botert al tien jaar goed tussen Löw en de Mannschaft.

  De Duitse voetbalbond heeft alle twijfels over de toekomst van bondscoach Joachim Löw (56) weggenomen. Löw doet zijn contract tot en met het WK van 2018 gewoon uit.

  Na de EK-uitschakeling van Duitsland in de halve finales tegen Frankrijk waren er twijfels gerezen over de toekomst van Löw. De bondscoach had de geruchten zelf gevoed door onmiddellijk na de match zich niet te willen uitspreken.

  "Op deze avond kan ik niet vooruit kijken, zelfs niet tot de volgende dag. Dit is het juiste moment niet. De pijn zit daarvoor nu te diep", zei Löw.

  De Duitse bond had minder twijfels. De bond sprak meteen zijn vertrouwen uit. "Joachim is de beste trainer voor deze ploeg", zegt bondsvoorzitter Reinhard Grindel.

  "Hij heeft ons volste vertrouwen." Na enkele dagen bezinning en een telefoongesprek met Grindel, is ook Löw zeker van zijn stuk. De Duitse Voetbalbond liet weten dat Löw zijn contract gewoon uitdoet.

  Bondscoach sinds 2006

  Joachim Löw verlengde in 2015 zijn contract nog tot en met het WK 2018 in Rusland. De 56-jarige coach zal dan 12 jaar aan het hoofd van de Mannschaft staan. Na het WK van 2006 nam Löw het roer over van Jürgen Klinsmann. In 2014 leidde hij Duitsland naar de wereldtitel.

  Hét EK-moment van Löw: als het jeukt moet je krabben

  Video player inladen ...