• home
 • video
 • pas verschenen

  Contador: "Olympische Spelen sluit ik zo goed als zeker uit"

  Contador was de grote pechvogel van de eerste Tour-week.

  Alberto Contador heeft weinig hoop na zijn opgave in de Tour dat hij volgende maand de olympische wegrit zal rijden. De 33-jarige Spanjaard wil alleen in goede vorm meedoen, maar vreest voor een onmogelijke opdracht te staan.

  Contador likt op dit moment zijn wonden na zijn valpartijen en opgave in de Ronde van Frankrijk. In een ziekenhuis in Madrid gaf hij een persconferentie en daar sprak weinig hoop uit voor de Olympische Spelen.

  "Deelname aan de Spelen is bijna zeker uitgesloten. Vooral omdat de vraag niet is of ik hersteld zal zijn van mijn blessures, maar of ik in de beste conditie zal kunnen deelnemen. Op het eerste gezicht lijkt dat onmogelijk te zijn", zei Contador.

  Uit medisch onderzoek in het ziekenhuis is gebleken dat de spieren in de linkerdij van Contador geraakt zijn en dat de Spanjaard zijn rechterschouder heeft gekneusd. "We schatten dat het ongeveer vier weken zal duren voor Contador hersteld zal zijn", zei een dokter.